Skip to main content
Reacties van deelnemers
Reacties van deelnemers

“Klinken, oerzingen dus, is voor mij hetzelfde als een douche nemen ’s morgens. Er komt water over me, ik maak me schoon. Als ik klink dan voel ik dat ik weer voor de rest van de week opgeschoond ben van binnen, helemaal ontspannen, alle stress is weg, want dat klink ik er allemaal uit!.”

LS – Oerzang Lentereeks 2022

“In een groep die veiligheid en vertrouwen bood, zongen we met hart en ziel. Het voelde warm, we waren er zeer welkom, het was ontspannend, gezellig, soms bevrijdend, soms diep en intens, om mijn heel eigen stem te laten klinken, in een prachtige, serene, stille omgeving. Ik werd er blij van en voelde me verbonden met mezelf en de anderen. Komt er een vervolg? Ik zal er weer bij zijn. Bedankt Marleen, dat je oerzang organiseert en begeleidt op een zachte, ongedwongen manier.”
KV - Oerzang Lentereeks 2022

“Oerzang, de klanken, ze klinken, resoneren, trillen, zoemen, strelen wat hoorbaar en zichtbaar mag zijn in het moment. Mooie diepgaande ervaringen beleefd. Vanuit mezelf samen met anderen 'klinken' om te ontmoeten, te delen, te healen, te groeien, om terug vrij te kunnen spelen (leven) - met mijn eigen innerlijke kind en alle andere innerlijke kinderen-. Fijn samen. Met grote dankbaarheid”
KM - Oerzang Zomerreeks 2022

“Best wel een pittig traject, zo terugkeren naar je oerklanken en je basistrillingen. Het triggerde mij om langs deze weg mijn oerkracht terug te vinden. Met prachtige muziek als begeleiding bij de lichaamsbewegingen maakten we contact met ons hele lichaam en konden we al onze zintuigen inschakelen om te klinken. Marleen begeleidt dit traject heel geduldig en stap voor stap met af en toe een plezierige noot. Ze heeft aandacht voor iedere deelnemer/ster. De groep voelde warm en veilig. Ik herkende me in de oerpijnen van de ander en kon zo kijken naar mijn eigen overtuigingen rond klinken, mogen gehoord en gezien worden, mezelf de toestemming geven om me te laten horen en zien. Ons innerlijke kind bloeide weer open dankzij deze toegangspoorten. Bedankt Marleen!”
GO - Oerzang Zomerreeks 2022

“Kennismaken met Oerzang raakte me diep in mijn ziel. Hoe mooi kan het zijn om in een mooie rustige omgeving en aangename begeleiding van Marleen hiermee kennis te maken. Al van de eerste keer raakte het me heel diep en maakte het wel zaken duidelijk voor me. Ook de mooie openheid en samenzang van de groep zorgde ervoor dat ik mezelf meer openstelde dan ooit tevoren bij een groep mensen. Ik heb er enorm van genoten, dankjewel!”

LS - Oerzang Herfstreeks 2022

“Mijn klanken stromen dagelijks niet meer binnensmonds maar uit volle borst naar buiten. Wat een bevrijding. Wat een heling. Hoe een zaligheid is dit!! Dat de cirkel van vrij genot en klanken mag groeien tot klinkende wereld.”
KM - Oerzang Herfstreeks 2022

“Over Oerzang en wat het met mij doet. Ik heb al enkele keren meegedaan en het heeft me veranderd. Ik voel me opener, spontaner en blijer in het leven staan. Het lijkt alsof het resoneren van klanken mij ook fysiek vrijer en soepeler maken, en er dan een last en spanning van me wegvloeit, het is zo een fijn gevoel. In het samen klinken ervaar ik een vrije plek van ontmoeting met anderen met enkel klank. Het is al klinkend verbinding maken met mijzelf en de anderen en me daarin gedragen voelen. Dankbaar voor de inzet en de toewijding van jullie, Marleen en Tin, recht vanuit het hart, in mijn hart”.

KL - Oerzang Winterreeks 2022

"Erbij horen. Het speciale gevoel ‘je hoort er bij’- bij de groep en terzelfdertijd mag je helemaal jezelf zijn.
Oerzang. Prettige oefening. Diepe ervaring. Ontroering en dankbaarheid.
Je mag je laten zien. Je hoeft niet, niks moet. Je hoeft je niet te verstoppen. Je mag.
Er is geen oordeel. Alles is en mag zijn.
Jij bent ook belangrijk, kleine meid. Niet alleen de andere. Jij bent ook belangrijk. Jij mag je ook laten zien. Zo maar hoe je bent.
Je hoort er bij. Zet je stapje maar naar voor. Jij hoort er ook bij. Laat je stem horen en ontvang. Jij mag er zijn hoe je bent, met je stem, met je zijn. Jij bent helemaal OK hoe jij bent en hoe jij klinkt.
Hier mag je zijn, klein en groot, in je kleinheid en in je grootheid. Thuis".

LM - Oerzang Lentereeks 2023

“Met veel sympathie kijk ik terug op de cursus Oerzang. Het smaakt naar nog.
Hoe je de 5 dagen hebt opgebouwd...we worden langzaam maar zeker geleid naar steeds meer stemzekerheid en ontdekkingen binnen ons zelf. De stem vertelt zo veel binnen het klinken. Ze toont ons onze angsten, onzekerheden, kracht en hoop.
Het lijkt wel of we met de hele groep een verhaal verteld hebben met klank. En ik hou zo van verhalen, ze spiegelen iets, ze brengen inspiratie, hoop, inzichten, tranen, gelach, heerlijk!
Er was een mooie warme verbinding onderling. En de locatie was magisch!"

IP - Oerzang Zomerreeks 2023

“Ik vond Oerzang heel aardend en bevrijdend. Het hielp mij om spanningen los te laten en weer een deel van mijzelf te openen. Ik voelde mij erg op mijn gemak in de groep en de manier waarop Marleen de begeleiding heeft geboden was erg fijn en kundig. Na afloop van de Oerzang Zomerdag voelde ik mij opgeladen en ontspannen”.

SVH - Oerzang Zomerdag 2023

“De Oerzang Zomerdag was prachtig. Het is toch magisch dat er zoveel positieve energie uit voortgekomen is op één dag tijd. We waren vreemden voor elkaar in de ochtend en ’s avonds was iedereen gehoord en gezien door de stam en konden we er veilig en vrij in bewegen en klinken.
Wat een gelukkige dag om in te leven!”

KL - Oerzang Zomerdag 2023

“De Oerzang Zomerdag jubelt nog na en dat is fijn. Het leven is mooi als de ziel zingt”.

GL - Oerzang Zomerdag 2023

“Klinken is als een oplosmiddel voor mijn opgekropte negatieve en positieve energie".

“De kunst is om te zingen vanuit mijn emotie en dit toe te kunnen en durven laten. Ik voelde me van hoofd naar hart omschakelen.”

DB - Oerzang Herfstreeks 2023

“Als ik dans zingt mijn lichaam.

Als ik zing danst mijn ziel”.

MV - Oerzang & Intuïtieve Dans Weekend Stille Ruimte 2023

“Oerzang bied mij de mogelijkheid om de stukken in mezelf die ik niet in woorden uit kan drukken te uiten door geluid, MIJN geluid!”